Föräldrarmötet

Igår va jag ju på föräldrarmöte på Novas dagis så jag tänkte berätta lite om vad som sas där.

De hade en del att ta upp då det ska ske lite nya förändringar på förskolan. Telge Fsk ser inte ut som ett "standardagis" typ enplansvilla med stor går, utan är en förskola på 3 plan. Det har nämligen varit en skola där tidigare. Hur som helst så är det som så, att de minsta barnen (1-2 år) går nu längst ner på plan 1, 2-3 åringarna går på plan 2 samt 4-5 åringarna högst upp på plan 3. Kapprummet & matsalen är gemensamt för alla barn och finns nere på plan 1 utanför 1-2 åringarnas avdelning. Nu ska avdelningarna byta plats med varann för att underlätta för de minsta barnen, så 1-2 åringarna kommer hamna på plan 2 istället , 2-3 åringarna på plan 3 och 4-5 åringarna kommer hålla till längst ned på plan 1.

Förskolan kommer även få tillgång till en förskolebuss! Haha, så jävla coolt! Detta rör dock bara de äldsta barnen, men mina kommer ju hamna där oxå så småningom. Tanken med den här bussen är att de ska kunna ta sig var som helst med max 30 min bilfärd, för att kunna göra olika saker, tex gå på Tomtits, museum, torekällberget etc. Bussen är utrustad med bilbarnstolar med 3-punktbälten och har toalett, pentry osv. för att kunna fungera som en säker & "naturlig" plats för barnen att vistas på. Förskolan har en väldigt liten gård så detta kommer underlätta för de stora barnen väldigt mkt. Kul idé tycker jag :-) Får se om den finns kvar när det är dags för mina barn att gå där.

Nova ska iaf byta upp sig en avdelning nu. Hon är ju den enda -09:an på hennes avdelning och är därmed äldst, vilket märks ganska tydligt. De finns några barn som är födda tidigt -10 som oxå ska byta så det kommer bli skitbra. Kommer bli mkt bättre för dem att få hänga med lite äldre barn & som pratar. De små på hennes nuvarande avdelning säger ju inte så mkt, men 1-åringar brukar ju inte göra det heller.

Så från och med 5 mars så kommer Nova att gå med 2-3 åringarna istället och det kommer bli toppen tror jag! Mamma STORA tjej!! Ska ta och ställa Tindra i kö nu oxå så hon förhoppningsvis får en plats på samma dagis efter sommaren. Men man borde väl ha lite förtur om man har ett syskon på samma förskola? Eller hur funkar det, någon som vet?! Jag vägrar gå med barnen till två olika, det kommer aldrig hända kan jag säga!


NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


BLOGG


KOMMENTAR