Första natten utan napp

Nova fyller ju 4 år här snart (19:e nov) & det här med napp kan man tycka att hon borde slutat med för längesen kanske. Hon använder den dock bara när hon ska sova och ingenting om dagarna. Tindra däremot använder sin flitigt men hon är ju desto mindre oxå och kan få göra det ett tag till tycker jag,  för allas skull ;-)

Ikväll vid läggdags så sa jag lite spontant till Nova att hon kanske skulle strunta i att ha nappen, "du är ju stor tjej nu och behöver väl inte ha nappen alls egentligen eller hur?" Jag sa det mest för att kolla hennes reaktion & hade egentligen inte planerat nåt "slutamednappsamtal" just då. Jag trodde såklart att hon skulle säga tvär NEJ! Men till min stora förvåning så sa hon bara "okej" och sen va det inget mer med det och hon somnade utan problem, haha! Jag hade förväntat mig ett lite svårare motstånd så att säga eftersom det kanske kan va svårt att behöva sluta med något som lillasyster får göra. Trodde jag. 

Jag tror faktiskt att Nova egentligen känner sig klar med nappen, precis på samma sätt som hon kände när hon slutade med blöja. Det gick på en gång och än idag efter typ 1 år snart, har det endast hänt ett fåtal olyckor (kan räkna dem på 1 hand). Duktig tjej!

Nu kanske det e bara va "tur" att det gick så lätt med nappen ikväll, men det återstår att se de kommande dagarna helt enkelt, för nu kör vi stenhårt på detta! Heja Nova! 

NAMN
Kom ihåg mig?

EMAIL (publiceras ej)


BLOGG


KOMMENTAR